Mobil uygulama hakkında sıkça sorulan sorular ve daha fazlası…
Google Analitik 4 (GA4) Gösterge Tablosu Nedir?
Google Analitik 4 (GA4) Gösterge Tablosu Nedir?
Google Analitik 4 (GA4) , Bir web sitesi ve mobil uygulama için en önemli metriklere ve raporlara genel bir bakış sağlayan veri, grafik, widget ve kutucuklardan oluşan bir koleksiyondur.
App Store Optimizasyon (ASO) Nedir?
App Store Optimizasyonu (ASO), bir uygulama mağazasının arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almak için mobil uygulamaları optimize etme işlemidir. Uygulamanızın sıralaması ne kadar yüksek olursa, potansiyel kullanıcılar için o kadar görünür olur. ASO, görünürlüğü artırmaya ve uygulamanıza daha fazla trafik çekmeye yardımcı olduğundan, web siteleri için Arama Motoru Optimizasyonuna (SEO) benzer.
Çoğu mobil kullanıcı tarafından kullanılan iki ana uygulama mağazası vardır: Apple App Store ve Google Play Store. Her iki mağazanın da uygulamaların nasıl sıralanacağını belirleyen kendi benzersiz algoritmaları ve sıralama faktörleri vardır. Ancak, uygulamanızın her iki mağazada da görünürlüğünü artırmak için kullanılabilecek bazı yaygın ASO stratejileri vardır.
Anahtar Kelime Araştırması: ASO'daki ilk adım, uygulamanızla alakalı anahtar kelimeleri belirlemektir. Bu anahtar kelimeler, uygulamanızın başlık, açıklama ve anahtar kelimeler alanına dahil edilmelidir. Anahtar kelimeleri araştırmak ve uygulamanızın şu anda bu anahtar kelimeler için nasıl sıralandığını görmek için Sensor Tower, Mobile Action veya App Annie gibi araçları kullanabilirsiniz.
Başlık ve Açıklama: Uygulamanızın başlığı ve açıklaması, kullanıcıların uygulamanızı aradıklarında gördükleri ilk şeylerdir. Başlığınızın uygulamanızı doğru bir şekilde tanımladığından ve açıklamanızın, uygulamanızın ne yaptığına ilişkin net ve ilgi çekici bir genel bakış sağladığından emin olmanız önemlidir. Başlığa ve açıklamaya uygulamanızın en önemli anahtar kelimelerini de eklemelisiniz.
Ekran Görüntüleri ve Videolar: Ekran görüntüleri ve videolar, uygulamanızın özelliklerini ve işlevlerini sergilemenin harika bir yoludur. Kullanıcıların uygulamanızın ne yaptığını ve nasıl çalıştığını daha iyi anlamasını sağlamak için kullanılabilirler. Ekran görüntülerinizin ve videolarınızın yüksek kalitede olduğundan ve uygulamanızın en iyi özelliklerini sergilediklerinden emin olun.
Derecelendirme ve İncelemeler: Diğer bir önemli sıralama faktörü, uygulamanızın puan ve incelemeleridir. Kullanıcıların, yüksek puanı ve olumlu yorumları olan bir uygulamayı indirme olasılığı daha yüksektir. Olumlu ya da olumsuz tüm incelemelere ve derecelendirmelere yanıt verdiğinizden emin olun. Bu, kullanıcılarınızla aktif olarak ilgilendiğinizi ve geri bildirimlerini önemsediğinizi gösterecektir.
Backlinkler: Backlinkler bir diğer önemli sıralama faktörüdür. Uygulama mağazasına, uygulamanızın popüler ve değerli olduğunu bildirirler. Uygulamanızı uygulama inceleme sitelerine ve dizinlerine göndererek ve ayrıca diğer web sitelerinin uygulamanıza bağlantı vermesini sağlayarak geri bağlantı alabilirsiniz.
App Store İçin Optimize Edilmiş Meta Veriler: Uygulamanızın meta verileri, uygulamanın görünürlüğünü belirlemede çok önemli bir rol oynar. Buna uygulama başlığı, alt başlık, açıklama ve anahtar kelimeler dahildir. Uygulama başlığı 30 karakterle sınırlıdır, bu nedenle başlığa eklenecek en önemli ve alakalı anahtar kelimeleri seçmek önemlidir. Altyazı 30 karakterle sınırlıdır, bu nedenle kullanıcıları uygulamayı indirmeye ikna etmek için en alakalı ve çekici ifadeyi seçmek de önemlidir. Uygulamanın açıklaması iyi yazılmış, özlü ve bilgilendirici olmalıdır. Uygulamanın özellikleri ve avantajları hakkında net bir genel bakış sağlamalıdır. Son olarak, uygulamanın anahtar kelimeleri dikkatlice seçilmeli ve uygulamanın içeriği ve işlevi ile alakalı olmalıdır.
Yerelleştirme: Yerelleştirme, uygulamanızı farklı dillere ve kültürlere uyarlama işlemidir. Kullanıcıların kendi ana dillerinde sunulan bir uygulamayı indirme olasılıkları daha yüksek olduğundan, uygulamanızı yerelleştirmeniz önemlidir. Uygulamanızın meta verilerini ve içeriğini çevirmek için OneSky veya Smartling gibi araçları kullanabilirsiniz.
Uygulamanızı düzenli olarak güncelleyin. Uygulamanızı güncel tutmak hem kullanıcılar hem de uygulama mağazası için önemlidir. Kullanıcılar, uygulamaların düzenli olarak güncellenmesini bekler ve güncellenmeyen bir uygulama terk edilmiş olarak algılanabilir. Uygulamanızı güncellemek, performansını iyileştirmeye ve kullanıcı deneyimini etkileyebilecek hataları düzeltmeye de yardımcı olabilir.